Fasan er en liten hønsefugl, som ikke er så vanlig i Norge, men ganske vanlig i resten av Europa. Den er opprinnelig fra Asia, men ble innført til Europa allerede i oldtiden av romerne. Vi hadde vært så heldig og fått en pakke med fasanbryst fra noen snille bobilturister som var på besøk hos oss tidligere i sommer :)
Vi startet med å kutte opp tilbehøret i terninger. Som tilbehør hadde vi bacon, gulrot, sellerirot, poteter og champignon. Fasanbrystene krydret vi med en blanding av salt og chili-pepper. Kjøttet ble brunet raskt på sterk varme i stekepanna, deretter ble kjøttet lagt i stekeovnen på 120 grader.
Mens kjøttet lå i stekeovnen begynte vi på sausen, og resten av tilbehøret. Vi laget en enkel viltsaus av smeltet smør, mel, viltkraft, einebær, geitost og rømme. Joachim smakte den til slutt til med salt og pepper. Nydelig saus til vilt. tilbehøret steikte vi på steikepanna, i flere omganger.
Da alt var ferdigstekt blandet vi alt sammen og la en liten seng av rotgrønnsaker på tallerkenene. Oppå sengen la vi fasanbrystene. Skikkelig lekkert ble det, og da det var klart for å spise, var det en stolt 11-åring som bød til bords :)
Joachim steker tilbehøret |
Fasanbryst klar til servering |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar